Tips om je vensterbank te stylen

Iets wat ik vaak te horen krijg, wat zet ik in de vensterbank? Zelf ben ik er niet een voorstander van om de vensterbank helemaal vol te zetten. Less is more. Maar helemaal leeg is soms ook wel erg kaal. Het is soms ook niet alleen decoratief, maar kan ook voor minder inkijk zorgen.

De tijd van symmetrie in de vensterbank is inmiddels geen must meer. Vroeger zag je vaak 2 grote potten met planten. Of een ander even aantal accessoires. Terwijl 3 juist een magisch getal is als het om stylen gaat. Naast het getal 3 (of een ander oneven aantal) is het ook belangrijk om naar de hoogte verschillen te kijken. Alles op dezelfde hoogte is vaak wat saai.

Wil je dus een wat speelsere vensterbank die niet te vol staat. Groepeer dan 3 of 5 woonaccessoires of planten of een combinatie daarvan in de hoek van de vensterbank. Let daarbij dus ook op dat niet alles even hoog is, maar dat er hoogte verschil is.

Heb je niet een brede vensterbank of heb je misschien een kat die alles uit de vensterbank haalt dan kun je misschien ook iets voor je raam hangen i.p.v. op de vensterbank te zetten. Hangplanten zijn bijvoorbeeld erg leuk en zorgen direct ook voor minder inkijk. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

vensterbank styling
3 items groeperen in verschillende hoogtes. Bron: Pinterest.com
vensterbank styling
Ook hier verschillende items in verschillende hoogtes. Het glaswerk zorgt ervoor dat het toch luchtig blijft en niet te vol lijkt. Bron: Pinterest
vensterbank styling
Een stapeltje boeken met daarop een plantje en kaars. Bron: Pinterest
vensterbank styling
Een echte eyecatcher in de vensterbank. Ook handig als je vensterbank niet zo breed is.
Bron: homedeal.nl
vensterbank styling
Hier een hele brede vensterbank met verschillende soorten planten en ook weer verschillende hoogtes. Hier is ook een hangplan gebruikt. Je zou hier zelfs een heerlijke zitplek in de vensterbank kunnen maken. Wat kussens erbij en lekker in de vensterbank hangen en naar buiten kijken. Bron: intratuin
vensterbank styling
Verschillende soorten hangplanten in de vensterbank. Hier word je toch vrolijk van? Bron Pinterest
vensterbank styling
Deze vensterbank staat best vol. Maar doordat er alleen gekozen is voor blauwtinten en de grote plant op een plantverhoger staat is het toch nog luchtig. Ook hier weer verschillende hoogtes en groeperen. Bron: Elle decoration
vensterbank styling
Hier zie je dan toch 2 grote elementen in de vensterbank, maar niet precies in het midden symmetrisch in de vensterbank 😉 In de hoek staat ook heel mooi. Ook hier blijft het luchtig door het glaswerk. Bron: Rivera maison.

 

Zo zie je dat er eigenlijk heel veel opties zijn voor je vensterbank. Van wat voller naar bijna leeg. Veel planten of een stapeltjes boeken, mooie eyecatchers of planten hangend in de lucht.

shop hier de leukste woonaccessoires voor je vensterbank

plantenkastje
1. Plantenkastje € 39,95 nu voor € 24,95
bubbles vaas bloomingville
2. Bubbles vaas Bloomingville € 17,40
3. pt, Skittle Hangende Plantenpot € 13,10
Hakbijl glass Hangende vaas met touw 18cm
4. Hakbijl glass Hangende vaas met touw € 17,95
5. Dulaire Modern Beeldje Abstract Metaal Cirkel 22 cm € 24,99
Kikkerland Lama Bloempot
6. Kikkerland Lama Bloempot € 14,20

En….. Heb je de 26 interieurtips voor je woonkamer al gedownload? Je vindt ze hier

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *