3x waarom voor organische vormen kiezen

Je ziet het heel veel nu, ronde en organische vormen. Je zou kunnen zeggen dat het een trend is. Eigenlijk ben ik niet zo’n voorstander van trends volgen, het gaat namelijk om wat jij mooi vindt, niet om wat ‘in’ is. Maar deze ronde en organische vormen wil ik graag toelichten. Want waarom zou je nou voor organische vormen moeten kiezen? In deze blog leg ik het jou uit.

Doorbreken van rechte en strakke lijnen

Met organische en ronde vormen doorbreek je al die strakke lijnen in je woonkamer. In veel interieurs voeren de rechte lijnen toch de boventoon. Kasten, banken, rechthoekige en vierkante vloerkleden, rechthoekige en vierkante eettafel. Door een organische vorm toe te voegen krijgt jouw interieur een speels effect.

Herhaal de organische vorm dan wel minimaal een keer. Bijvoorbeeld een fauteuil en een bijzettafeltje. Of een kast en een vloerkleed. Maar denk ook aan verlichting, accessoires of iets aan de muur. Herhaling zorgt voor sfeer en eenheid.

vriendelijk en zacht

Organische en ronde vormen zijn vrouwelijke vormen. En vrouwelijke vormen staan voor vriendelijk en zacht. Je woonkamer wordt dus letterlijk knusser en sfeervoller van organische en ronde vormen.

In een bank of fauteuil met een ronde of organische vorm krijg je een heerlijk comfortabel gevoel, je kunt (en wilt) er heerlijk in wegkruipen. Het geeft geborgenheid.

Organische vormen stralen zachtheid uit. Alleen al bij het zien van de meubels krijg je een warm gevoel.

Flexibel en optisch groter

Door voor een organische bank of fauteuil te kiezen lijkt je kamer optisch groter. Een bank of fauteuil in organische vorm lijkt minder ruimte in te nemen dan een rechte bank doordat de vorm naar voren komt.

Daarbij is het veel minder raar om een organische bank schuin in de kamer te zetten. Dit doe je veel minder snel met een rechthoekige bank. Wat dat betreft heb je meer mogelijkheden bij het neerzetten van je bank.

Wil je meer tips en inspiratie voor je woonkamer ontvangen. Download gratis het interieuralfabet 👇

Deze blogpost bewaren op pinterest 👇

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *