VERFraaien met Sigma

De betekenis van verfraaien is mooier maken, opknappen, een fraai aanzien geven. Een snelle, goedkope en leuke manier om je interieur te verfraaien is met … verf, het woord zegt het eigenlijk ook al VERFraaien ­čśë.

Of het nou een muurtje, kastje, kozijnen of een trap is. Je interieur krijgt hoe dan ook een snelle en goedkope metamorfose en weer een frisse look met een likje verf.

Heb je weinig tijd, hou het dan bij een klein project. Een kleine kast in een andere kleur geeft direct al een mini metamorfose. 

Maar ook een muurtje heb je zo geschilderd, als je voor goede verf kiest.

Naast een mini metamorfose zorgt verf ook voor bescherming (opknappen). Je meubelstuk en/of muur wordt niet alleen mooier maar ook kras en slijtvast. Ook hier geldt, als je voor goede verf kiest.

Je kent vast de term goedkoop is duurkoop. Bij verf is dat zeker het geval.

Je kunt er voor kiezen om een pot verf bij een low budget winkel te halen. En misschien werkt dit ook wel als je een klein meubelstuk schildert wat je niet veel en intensief gebruikt.

Maar als je muren gaat schilderen, vooral in de keuken en badkamer moet je echt kiezen voor een goede kwaliteit verf. Helemaal als je ook nog kinderen en huisdieren hebt rondlopen die vaak aan de muur zitten.

Niets is vervelender dan een pas geschilderde muur waar direct vlekken op zitten die je er niet af krijgt.

Hetzelfde geldt voor meubelstukken die je veel gebruikt en natuurlijk de trap, waar je meerdere keren per dag op en af loopt.

Je kunt dan echt beter kiezen voor een goede kwaliteit verf. Het scheelt je niet alleen geld, maar ook tijd en ergernis.

Een verf die veel schilders en ook ik aanraad is Sigma S2U Nova Satin. Deze kwaliteit verf op waterbasis is in vele kleuren te mengen en ideaal voor de trap en daardoor ook voor meubels en kozijnen.

Sigma verf is kras en slijtvast en dekt heel goed. Je hoeft dus niet tig lagen aan te brengen voordat je het gewenste resultaat hebt. Daarnaast is het heel makkelijk aan te brengen en krijg je een mooie egale afwerking. En ook heel erg fijn, het is geurarm. 

Bij een low budget pot verf is het aanbrengen soms echt een ellende. Het smeert voor geen meter en je moet meerdere lagen aanbrengen voordat het dekt. Voordat je het weet is de verf op en moet je nog een pot halen en nog een (dus toch nog duur), het is gewoon een geklieder. Een grote ergernis (ik spreek helaas uit ervaring).

En dan heb ik het nog niets eens over de kleurvastheid van de verf. Vooral bij wit zie je dat dit snel vergeeld bij een low budget verf. Bij Sigma verf heb je dat probleem niet. Je kunt lang genieten van de mooie afwerking.

Je hebt gewoon echt eer van je werk en dat is wat je wilt als jij je interieur een metamorfose geeft.

En daarbij geeft het toch een extra kik als je de opmerking krijgt; wie heeft het hier zo mooi geschilderd? En dat jij dan gewoon kan zeggen … ik ­čśÇ.

Koop dus nooit meer een low budget verf. Maar ga voor kwaliteit.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *