5 x een cirkel op de muur

Misschien heb je nu tijd over, of juist niet (als je en thuis aan het werk bent en de kinderen les mag geven) Maar wil je snel je woonkamer een andere uitstraling geven zonder dat het veel geld kost en zonder dat je er veel werk van hebt, lees dan snel verder.

Wat heb je nodig.

Misschien heb je ergens nog een potje verf staan of gebruik een flexa kleurtester (lees hier wat je nog meer met een flexa kleurtester kunt doen) als je niet een hele grote cirkel wilt maken. Verder heb je nodig een stuk touw, een potlood en een spijkertje. Nog handiger zou het zijn als je een hele vast hand hebt en zelf hele mooie strakke cirkels kunt maken 😉 Maar helaas hebben de meeste van ons die gave niet.

De cirkel maken.

Bepaal waar je de cirkel gaat maken en hoe groot je de cirkel maakt. Knip een stuk touw af wat iets groter is dan de helft van de cirkel. Bind het potlood vast aan het touw. Sla heel lichtje een spijkertje in de muur of gebruik een spelt, als je muur niet heel hard is moet dat ook lukken. Maak het andere uiteinde van het touw vast aan het spijkertje/de spelt. Houdt het touw strak en maak zo een cirkel om de spijker.

Hoe groter de cirkel hoe langer het touw. Let op het is belangrijk dat je het touw strak blijft houden anders krijg je geen mooie strakke cirkel. Wil je geen spijkertjes of spelden in de muur timmeren vraag dan hulp aan iemand die thuis is. Misschien wil diegene het touw even goed stevig tegen de muur drukken als jij de cirkel gaat maken. Plak dan voor de zekerheid ook even een tapje op het touw zodat het niet verschuift als je de cirkel gaat maken.

En nu verven.

Dit was het ingewikkelde gedeelte 😉 Nu komt het verven. De cirkel afplakken gaat ‘m niet worden dus het is belangrijk dat je geconcentreerd en rustig gaat schilderen en niet over de potlood rand komt. Schilder eerst de buitenrand (en kom dan dus niet over de potloodrand. Mocht dit wel gebeuren direct even schoonmaken) Heb je de buitenrand helemaal geschilderd dan kun je de rest van de cirkel verven.

De puntjes op de i.

Als je een grote cirkel op de muur verft is het mooi om de cirkelvorm ook nog terug te laten komen in de woonkamer. Bijvoorbeeld door ronde bijzettafeltjes, een rond vloerkleed of ronde lampenkappen. Ook zorg je voor rust en eenheid door de kleur van de cirkel subtiel terug te laten komen in je interieur in woonaccessoires of een meubelstuk.

Een paar voorbeelden.

Ter inspiratie zie je hieronder nog 4 voorbeelden van cirkels geschilderd op de muur en hoe deze zijn gestyled. Je ziet ook nog een voorbeeld van een cirkel in de vorm van een grote spiegel. Ook erg leuk en iets minder werk 😉

kleinere cirkel bij de bank
Een grote cirkel boven de bank. Doordat de cirkel een beetje achter de bank valt wordt het een mooi geheel. Dit geldt ook voor het stukje mee schilderen van de wandplank. De ronde vorm komt terug in de klok en het bord op de wandplank. Ook zie je de ronde vorm terugkomen in de verlichting. Bron: vt wonen
grote ronde cirkel bij de speelhoek
Het speelkeukentje is minder een los element door de cirkel op de muur. De cirkel zorgt ervoor dat het keukentje met het speelgoed een groepje wordt. De cirkel verbindt. Hier zie je ook duidelijk de kleur van de cirkel terugkomen, in speelgoed en accessoires. Op de vloer onder het keukentje ligt nog een rond vloerkleedje. Bron: Eigen huis en tuin
Grote ronde cirkel boven de bank
Een grote ronde cirkel boven de bank. Anders was het wel een hele kale witte muur geworden. Ook hier zie je dat de cirkel een stukje achter de bank wegvalt zo horen de bank en de cirkel bij elkaar. De roze kleur van de cirkel komt terug in het vloerkleed, de bloemen net de kussens. De ronde vorm zie je terug in verlichting en bijzettafeltjes. Bron: vt wonen (weer verliefd op je huis)
grote ronde cirkel boven de bank
En nog een cirkel boven de bank. Iets minder opvallend door de vergrijsde tint die in de hele kamer terugkomt. Maar ook hier zie je dat de cirkel achter de bank wegvalt, de kleur terugkomt in het interieur en ook de ronde vorm zie je terug. Ook leuk hoe ze hier verschillende spiegels en lijstjes op een lijn bij elkaar hebben gehangen. Hierin ook de ronde, sierlijke vormen. De spiegels en lijstjes hangen niet te ver van elkaar af en ook niet te hoog. Anders worden het allemaal losse elementen en wordt het rommelig en onrustig. Door het mooi dicht bij elkaar te hangen wordt het een groep en oogt het rustig. Bron: vt wonen
grote ronde spiegel bij de eethoek
De laatste afbeelding is een grote ronde spiegel bij de eethoek. Spiegels zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt. De ronde vorm zie je hier ook op verschillende plekken terug komen. Het krukje bij de tafel en de ronde lamp. Ook de stoelen hebben een lichte ronde vorm. Bron:
cocolapinedesign.com

Heb je zin in nog meer woonkamer inspiratie download dan hier het interieur alfabet met 26 interieurtips van a tot z voor je woonkamer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *