Speelgoed opruimen in de woonkamer

Word jij soms ook niet goed van al dat speelgoed wat rondslingert? Vind jij het lastig om speelgoed op een ‘leuke’ manier op te ruimen? Dan is deze blog voor jou. Ik laat je zien hoe wij hier al het speelgoed van onze dochters opruimen.

Als je kinderen hebt kun je hier niet om heen….. speelgoed.

Wij hebben 2 dochters en veel (te veel 😉) speelgoed. We proberen sowieso voordat er nieuw speelgoed binnenkomt (lees voor verjaardagen en sinterklaas) alvast speelgoed waar niet meer mee gespeelt wordt weg te doen. Dit scheelt sowieso al heel veel ruimte.

En we hebben vaste plekken voor het speelgoed. Wel moet ik bekennen dat het inmiddels kasten vol zijn.

We hebben in de woonkamer een speelhoek waar  ikea keukentje duktig op wielen staat. Mijn vader heeft de wieltjes onder het duktig keukentje gezet. Echt super ideaal, de kinderen kunnen ‘m zelf verrijden.

Er ligt ook een lekker relaxkussen en er staan 2 canvas opbergmanden met duplo en blokken.

In de speelhoek staat ook kast besta van ikea. Het ene gedeelte is wat hoger. Het andere gedeelte kunnen de kinderen (en wij) op zitten. In deze besta kasten ligt onder andere klei, tekenenspullen, lego en spulletjes voor bij het keukentje.

Daarnaast hebben we nog een servieskast. Achter het glas (in het zicht) staan dierbare spullen als het trouwservies van de oma van mijn man, mooie boeken, de eerste schoentjes van onze dochters onder een stolp en andere oude spulletjes die we graag laten zien.

Achter het dichte gedeelte staan de barbie’s en my little pony’s in transparante opbergbakken. Transparante opbergbakken in de kast zijn ideaal, want de kids zien direct wat er inzit en je kunt stappelen. Ook staan in deze kast nog de grote spellen en in de lade de kleine spelletjes.

Verder hebben we nog een oud dressoir wat eerst de commode van zowel Yinthe als Fenna is geweest toen ze baby waren. Nu staat deze ladekast in de woonkamer. De oude ladekast hebben we destijds bewust zo als commode gekocht, zodat de kast later nog ergens anders in huis zou kunnen staan en we daardoor een mooi, blijvend aandenken aan de babytijd zouden hebben.

In deze ladekast zijn 2 lades gevuld met poppen en poppenspullen. De andere lades zijn voor ons 😉.

Als laatst hebben we nog een klepbank bij de eethoek staan, daar zitten alle overige spelletjes in. Een klepbank is ook een hele fijne manier van opruimen. Ik hou van praktische meubels met een dubbele functie. Een (klep)bank bij de eethoek zit heel gezellig en je kunt er heel veel spelletjes in kwijt. Win win 😀.

Mocht je nog opzoek zijn naar (canvas) opbergmanden om speelgoed mooi op te bergen. Hieronder vind je een aantal opties die prima in de woonkamer kunnen staan. Klik op de afbeelding van de opbergmand voor meer informatie.

6 x leuke opbergmanden voor de woonkamer

Bewaar voor later op pinterest 👇.

Op Rinske interieurstyling maak ik gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, ik daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: fonq.nlleenbakker.nlxenos.nl of bol.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *