Speelhoek met Ikea keukentje Duktig op wieltjes

Onze speelhoek heeft een kleine metamorfose ondergaan. De meiden gaan nu beide naar de basisschool en hebben sinds kort beide een bureautje op hun slaapkamers. Ook wordt er tegenwoordig veel met Lego en Duplo gespeeld en maken ze hele bouwwerken op de vloer. Daarom is het tafeltje in de speelhoek eigenlijk niet meer nodig. Ze hebben er veel aan gezeten, maar inmiddels is het meer een sta in de weg geworden

Zelf vond ik de speelhoek onrustig worden. Ik wilde graag het speelgoed meer achter deurtjes en een extra zitbank in de speelhoek. Maar dan wel liever aan de zijkant tegen de muur. Tijd dus om de boel om te gooien.

Speelhoek oude situatie

speelhoek oude situatie
oude speelhoek

We hebben de Ikea besta kast van de muur gehaald. De open gedeeltes zijn dicht gemaakt met deurtjes. En we hebben lage besta kasten gehaald, ook met deurtjes. Een gedeelte van de besta kast is naar zolder gegaan. Daar maken we een extra werkkamer (het resultaat daarvan volgt later)

Online hebben we schuimrubber op maat besteld. Mijn lieve moeder heeft een kussenhoes voor het schuimrubber gemaakt. Deze ligt nu op de lage besta kast.

Ikea keukentje Duktig op wieltjes

Het Ikea Duktig keukentje moest natuurlijk ook weer een plek krijgen in de speelhoek. Er wordt nog steeds veel mee gespeeld. Wel leek het mij heel handig om er wieltjes onder te maken zodat het keukentje makkelijk verplaatst kan worden en het keukentje nog iets hoger wordt zodat er nog langer mee gespeeld kan worden.

Samen met mijn vader heb ik gekeken of dit mogelijk is. En het is gelukt. We hebben bij de bouwmarkt een lat gekocht van 45 mm breed en 22 mm dik. Deze heeft mijn vader op maat gezaagd zodat de latjes passen in de binnenkant van de grijze pootjes (we hebben de latjes op maat gezaagd van het kortste gedeelte)

Ook hebben we 4 rubberen zwenkwieltjes gekocht met stift bevestiging. Mijn handige vader heeft vervolgens in het houten latje heel voorzichtig een gat geboord (de pootjes gewikkeld in stof in de bankschroef) en vervolgens de stiftbevestiging erin gedrukt.

ikea duktig op wieltjes
duktig op wieltjes

Het resultaat

We zijn heel blij met het resultaat. De speelhoek lijkt veel groter en oogt rustiger. Het keukentje kan makkelijk verplaatst worden en dat gebeurd ook regelmatig. Daarbij wordt het keukentje nu ook gebruikt als ijsco kar en winkeltje.

Als de kinderen nu een groot bouwwerk willen maken is er genoeg ruimte en kan het ook blijven liggen wat in deze ‘Corona/vakantie’ tijd nog wel eens voor komt. En als de kids weer een stukje groter zijn geworden is het de bedoeling op zoek te gaan naar een leuke ronde tafel met een poot in het midden. De ronde tafel kan dan bij de zitbank neergezet worden om nog een fijne plek te maken om bijvoorbeeld spelletjes te doen. Maar dat duurt nog even, het gaat allemaal al snel genoeg šŸ˜‰

canvas opbergzakken
besta en kindertekeningen
Duktig ikea keukentje in speelhoek

Deze blog bevat affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je iets besteld via Ć©Ć©n van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw, die ik leuk vind en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *