5x schoenenkast trones van Ikea

Heb jij in huis ook een soort van loze ruimte, waar je niet echt iets mee doet. Waar je alleen soms doorheen loopt om in een andere kamer te komen. Waar je niet echt aandacht aan besteed en waarvan je in eerste instantie denkt, je kunt er helemaal niets mee.

Loze ruimte wordt opbergruimte

Tot voor kort hadden wij ook zo’n loze ruimte. Het halletje/overloop waar we doorheen moeten om naar zolder te gaan. Een mini gang met een stukje rechte wand en een stukje schuine wand omdat het dak daar begint.

We kwamen niet heel veel op zolder. We gebruikten de ene kamer als logeerkamer en de andere was een soort dumpplaats.

Maar we zijn bezig (net als vele andere door de Corona) om de zolder op te knappen. De dump kamer wordt onze tweede werkkamer en de logeerkamer wordt mooier gemaakt. Dus de laatste tijd komen we ook vaker door het loze halletje.

Extra opbergruimte is altijd een goed idee. Een ‘gewone’ kast is te groot voor het halletje, daarom gingen we opzoek naar een andere, kleinere opberger. We kwamen uit op een schoenenkast. In schoenenkasten kun je veel meer opbergen dan schoenen. Schoenenkasten zijn ondiep en hebben geen deurtjes die heel ver open moeten. Een ideale manier van netjes opbergen in kleine ruimtes.

In onze hal beneden hebben we schoenenkast Hemnes van ikea staan. En deze kast bevalt ons heel goed. Voor ons halletje wilden we graag een schoenenkast die (bijna) muurvullend is. En toen kwamen we uit op schoenenkast Trones van ikea.

SChoenenkast als opberger voor van alles

Onze witte trones kast hangt inmiddels in het halletje. We zijn heel blij met het resultaat. Wij hebben gekozen voor 3 boven elkaar en 4 naast elkaar. En dan een stukke van de grond zodat het lijkt alsof ze zweven. Dit oogt ruimtelijk en wat strakker.

De onderste rij en bovenste rij zijn vast gemaakt aan de muur voor extra stevigheid. Naast schoenen is er nog veel meer in de kast te vinden. Zo kun je er een srijkijzer in kwijt. Sjaals, mutsen en handschoenen. Wc papier, een robot stofzuiger, petten, riemen en stropdassen en ook sokken hebben een plekje gevonden in de Trones kastjes. Je kunt er dus echt alle kanten mee op.

Heel veel trones inspiratie

Net als bij onze Ivar kast voor de garage ben ik eerst op Pinterest gaan kijken voor inspiratie

Ik kwam toen zoveel leuke ideeën tegen met deze handige opberger dat ik die graag met jullie wilde delen. De 5 leukste en meest verrassende laat ik hieronder zien.

ikea trones wit hal
trones ikea bijkeuken met stickers
ikea trones wit als nachtkastje
trones in de keuken via pinterest

Fotocredits: foto 1 via dekorum. Foto 2 via Ikea. Foto 3 via 2engler. Foto 4 via keyomer. Foto 5 via Pinterest. Header via Rinske interieurstyling

Deze blog bevat affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw, die ik leuk vind en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *