DIY Geometrische vlinder van ijsstokjes

Ik weet niet of deze rage jullie al was opgevallen. Maar ik zie ze heel veel voorbij komen op Facebook. Geometrische dieren gemaakt van ijsstokjes

WonenWonen

Je kunt ervoor kiezen om heel veel ijsjes te gaan eten, of de stokje online bestellen. Als je mazzel hebt kun je ook nog ijsstokjes bij Action halen, maar als ik de hoeveelheid geometrische dieren voorbij zie komen op Facebook denk ik dat de ijsstokjes bij Action zijn uitverkocht.

Wat heb je nodig

benodigdheden

Je hebt dus nodig ijsstokjes :-), lijm (ik gebruikte bison montage lijm, maar je kunt ook houtlijm gebruiken of een lijmpistool) een tuinschaar en een geometrische afbeelding van een dier naar keuze. Je vindt hier heel veel geometrische dieren. Mocht je de ijslolly stokjes een kleur willen geven dan heb je ook nog (spuit)verf nodig.

Knippen en plakken maar…

Ik wilde niet te moeilijk beginnen en koos daarom deze vlinder. Ik heb de vlinder op a4 papier uitgeprint. Het patroon van deze vlinder vind je hier.

Vervolgens ga je de ijsstokjes knippen in de lengte van de lijnen.

ijstokjes knippen

De uiteinden van de ijsstokjes smeer je in met lijm en plak je tegen elkaar aan. Dit klinkt makkelijker dan dat het is. Je moet wel geduld hebben en de stokjes voorzichtig tegen elkaar aan drukken anders klapt alles weer in.

vlinder lijmen

vlinder in de maak

Zo ga je door tot je hele figuur gevuld is met geknipte ijsstokjes. Je laat je geometrische dier nu goed drogen. Nu kun je kiezen. Niet verven of wel verven. Ik laat je beide opties zien.

geometrische vlinders hout en zwart

Links zie je mijn vlinder naturel zonder verf. Rechts heb ik de vlinder zwart gespoten. Ik heb voor het verven een zwarte spuitbus gebruikt, dit kan prima als je montage lijm gebruikt. Als je een lijmpistool gebruikt kun je beter gewone verf met een kwast gebruiken. Als je dan spuitverf gebruikt kan de lijm weer gaan loslaten.

vlinders aan de muur

Welke vind je mooier, hout of zwart?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *