3 x inspiratie voor boven de bank

Heb jij ook moeite met de lege ruimte boven de bank. En zou je graag iets boven je bank willen hangen, maar weet je niet zo goed wat en hoe? Ik heb voor jou 3 leuke opties op een rij gezet en geef jou tips om jouw gekozen wanddecoratie goed op te hangen.

Je kent het vast wel. Eindelijk die de bank gevonden waar je zo lang naar hebt gezocht. Na een paar weken wachten staat de bank dan in de woonkamer. Je bent super blij. Maar de lege ruimte boven de bank is een klein minpuntje. 

Je wilt graag iets boven de bank hangen, maar weet niet zo goed wat. Ook vind je het lastig de juiste hoogte te bepalen en je wilt niet zomaar spijkers in de muur slaan. Ik laat je 3 opties zien, waarbij je bij de eerste optie geen eens spijkers nodig hebt 😉.

Hierboven zie je de eerste optie, een ixxi. Ik vind ixxi’s zelf ontzettend leuk. We hebben er hier dan ook 3 in huis hangen.

Je kunt een bestaande ixxi uit de collectie kiezen, zoals deze hierboven. Of zelf een foto uploaden of een collage maken. 

Om een ixxi op te hangen heb je geen spijkers of schroeven nodig. De ixxi wordt met dubbelzijdige plak strips geleverd.

Kies de ixxi niet te klein. Hou voor een grote ixxi maximaal 2/3 van het formaat van de bank aan.

Een groepje ronde borden boven de bank is ook ontzettend leuk. Helemaal als je ook ronde vormen in huis hebt zoals een eettafel. Je herhaalt de ronde vorm en dat zorgt voor sfeer en eenheid.

Let op dat je de borden niet te ver uit elkaar hangt, anders worden het losse elementen en dat zorgt juist voor onrust. Er mag maximaal 10-15 cm tussen de borden die naast elkaar hangen zitten. Kies ook verschillende diameters, dit zorgt voor een speels effect.

En bij borden is het juist leuk dat ze niet allemaal op 1 lijn hangen, maar op verschillende hoogtes, als ze maar wel als een groepje bij elkaar hangen.

De borden die je hier ziet zijn van Heinen Delfts blauw. Deze koop je gelijk als set van 5. Zo weet je zeker dat ze goed bij elkaar passen.

Ook hier is gekozen voor een set, maar dan van posters. Ook deze set kun je zo kant en klaar kopen. Je moet er nog wel zelf lijsten bij kopen. Hier is gekozen voor houten lijst die mooi passen bij de kast.

Bij rechthoekige vormen is het mooier om 1 lijn aan te hangen met ophangen. Hier boven de bank is de onderkant aangehouden als de lijn. Ook hier is het belangrijk om niet teveel afstand te laten tussen de verschillende posters (hier zou ik maximaal 10 cm aanhouden), anders is er geen samenhang.

Let ook goed op de hoogte. Als je op de bank zit komt de onderkant van de poster (of schilder, ixxi, foto etc) net boven je hoofd te hangen. Dat is ongeveer zo’n 25 a 35 cm boven de bank. Als je jouw wanddecoratie te hoog hangt oogt het onrustig.

Hier is ook gekozen voor verschillende formaten en zijn de posters als het ware in een driehoek opgehangen. Het middelste punt is het hoogst. De zijkanten zijn het laagst.

Hieronder vind je alle 3 de wanddecoraties nog even op een rij. Als je op de afbeelding klikt wordt je doorgelinkt naar de website.

Bewaren voor later 👇

Op Rinske interieurstyling maak ik gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, ik daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: fonq.nlleenbakker.nlxenos.nl of bol.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *