Stap voor stap kleur toevoegen

Het kiezen van kleur kan heel lastig zijn. Er is zoveel keuze.              1250 kleuren zitten er alleen al in de histor kleurenwaaier (die ik vaak gebruik). Met witte wanden is trouwens niets mis. Het gaat erom wat jij mooi vindt. Maar wil je wel graag kleur toevoegen en vind je dit lastig, dan is deze blog voor jou.

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je kleur kunt toevoegen in je woonkamer.

We beginnen hieronder met een woonkamer met witte wanden en weinig aankleding. Hier gaan we stap voor stap kleur toevoegen.

We beginnen met het kiezen van een ixxi voor boven de bank. Dit kan ook een mooi schilderij, een foto of andere print zijn. Deze ixxi wordt de basis, vanuit daar gaan we verder. De ixxi boven de bank kun je trouwens hier bestellen.

Vind je het spannend om de muur te verven, ga dan eerst kleur toevoegen in sierkussens. Je ziet dat dit direct al een hele andere sfeer geeft. De kleuren bruin, geel, groen en roze uit het de ixxi komen terug in de sierkussens en het plaid.

Naast de sierkussens zijn er ook extra bijzettafels toegevoegd, een groene lamp en roze bloemen. Zelfs iets kleins als bloemen heeft effect op je interieur.

Je ziet hier dat als je een groepje van 3 maakt (oneven) het veel speelser en meer als een eenheid oogt. Kies verschillende hoogtes voor een nog mooier effect. De bijzettafels naast de bank zijn in verschillende bruintinten gekozen. Bij de bijzettafels in het midden, is nog een geel bijzettafeltje toegevoegd.

Het vloerkleed heeft ook kleur gekregen. Het zachtroze uit de ixxi komt terug in het vloerkleed. De ruimte oogt nu nog warmer en knusser en is nog meer een eenheid. Alle kleuren komen zo heel subtiel terug. Een keer in de sierkussens en plaid, een keer in de lamp, het bijzettafeltje en in het vloerkleed

De volgende stap is de wand achter de bank een kleur geven. Door de lange wand een kleur te geven verbind je de ruimte. Hier is gekozen voor de kleur ginger gold van karwei. Een warme kleur die goed te combineren is met de andere 3 accentkleuren.

Wil je helemaal geen wit meer op de wanden, dan kun je als basis voor de andere wanden een zachter natureltint kiezen. Groen is ook een natureltint. In de laatste afbeelding hieronder zie je een hele zachte groentint op de wand naast de bank (met raam), Net even anders, maar niet te uitbundig. Vind je groen toch iets te spannend, kies dan beige, lichtgrijs of greige.

Bekijk hieronder het filmpje en zie hoe elke kleine verandering een groot effect heeft. Van wit, naar kleur. Stap voor stap.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij jouw woonkamer? Bij het kiezen van kleur, de perfecte indeling vinden, het neerzetten van woonaccessoires, of misschien wel met jouw woonkamer in kerstsfeer maken?

Maandag 6 december start de woonkamer boost. 4 weken lang, 14 emails, gericht op jouw woonvragen, 4x een q&a, een praktisch werkboek en een speciaal pinterest account.

je kunt de woonkamer boost natuurlijk ook cadeau geven, of samen doen met je buurvrouw, vriendin, zus, moeder, schoonmoeder, nicht, collega of wie dan ook.

Klik hier voor meer informatie over de woonkamer boost. 

BEWAAR VOOR LATER 👇

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *