I Love Mondays #3

Gister werd ik getriggerd om weer eens een I love Mondays te plaatsen. We gingen bij een groepstentoonstelling kijken in het melklokaal in Heerenveen. Een vriend van ons is kunstenaar en zijn werk maakt ook deel uit van de groepstentoonstelling. Super leuk om zijn werk (weer) in het melklokaal te zien.

Het melklokaal is een artist-run tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst op de grens van kunstenaarsinitiatief en galerie. Jammer genoeg stopt het melklokaal en is de huidige expositie de slotexpositie (nog te zien tot 12-12-2021. Hier vind je alle informatie).

Ik liep rond tussen al die prachtige werken en moest even terugdenken aan toen ik nog een heel klein meisje was. Vroeger als er mij gevraagd werd: wat wil je later worden? Zei ik altijd kunstenares (later werd dat interieurstylist). Ik was (en ben) gek op tekenen, verven, knutselen, kleien, kortom creatief bezig zijn. Kijk maar eens op samenknutselen.nl 

Kunst is een beetje alsof je een kijkje neemt in iemands hoofd, ik vind het zo fascinerend. Iedereen heeft zijn smaak en mening, de een vindt iets prachtig wat de ander lelijk vindt en niet begrijpt. 

Ik heb mezelf in ieder geval gister voorgenomen om vaker naar kunst te gaan kijken en dan zeker ook met de kinderen. Creatief zijn is zo belangrijk. En in kunst vind je ook weer heel veel (kleur)inspiratie voor je interieur. Win win dus.

Foto 1: Studio Wall van Jan Wattjes, diverse werken. 
Op dezelfde foto 2x keer een schilderij van een kat door Aafke Ytsma.

Foto 2: Bootje, putje en winter boom van Maurice van Tellingen.
Foto 3: wandobject gemaakt van Porselein door Dineke Oosting.
Foto 4: Grote straat door Maurice van Tellingen.
Foto 5: Wadden Sea Milky Way door Astrid Nobel
Foto 6: Like a granite statue II potlood op ruitjes doek door Henrik Kröner

De studio wall met verschillende schilderijen kun je thuis ook heel goed maken. Wij gaan binnenkort iets vergelijksbaars maken in de keuken voor de tekeningen van Yinthe en Fenna (en mijzelf).

Het middelste werk (foto 3) laat een prachtige kleurencombinatie zien van warme en koele kleuren. Met de histor my color app kun je gemakkelijk de bijpassende kleur verf vinden. Je maakt een foto van de kleuren die jij mooi vindt. Vervolgens versleep je het rondje in de app om de bijpassende kleur te vinden.

Binnenkort zal ik laten zien hoe je door middel van een kunstwerk kleur kan kiezen voor jouw woonkamer.

Het bootje, de put, de winterboom en de stoep laten zien dat iets van 3d aan de wand ook heel goed kan, we kiezen snel voor een ‘plat’ en rechthoekig schilderij, maar een 3d object is ook super leuk en net even anders.

Kunst op wat voor manier dan ook maakt je huis gewoon echt persoonlijk, het voegt net even dat extra’s toe en kan je dus heel goed helpen om kleur te kiezen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *