3 tips om je woonkamer echt af te maken

Je bent best wel tevreden met je woonkamer. Alle meubels die er staan, ben je blij mee. De woonaccessoires zijn goed en de vloer, wanden en raambekleding zijn ook helemaal naar je zin. Maar toch heb je het gevoel dat er nog iets mist, het is nog net niet helemaal af.

In deze blog deel ik 3 tips met je waarmee je jouw woonkamer helemaal af maakt, de puntjes echt op de i zet. Daar komen ze …

1. Voeg planten toe

Planten geven je huis direct sfeer en gezelligheid. Zelfs al hou je van minimalistisch en strak, een plant mag niet ontbreken.

Naast dat een plant jouw woonkamer net dat extra’s geeft, zijn planten in huis ook heel gezond.

Planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit en door planten in de woonkamer voel jij je minder gestrest.

Je haalt met planten letterlijk een stukje natuur in huis en ervaart daardoor meer rust.

Planten zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten. Daardoor is er altijd wel eentje die bij jou en je interieur past.

Als je van strak en minimalistisch houdt kun je het beste een grote plant kiezen. Ben je meer een landelijke type, ga dan voor meerdere kleine planten bij elkaar.

2. Deuren en plinten

Iets waar vaak niet aan gedacht wordt, maar wat wel echt een verschil kan maken zijn deuren en plinten. Met plinten kun je verschillende effecten bereiken. 

Wil je de vloeroppervlakte groter laten lijken, kies dan voor plinten in hetzelfde materiaal als de vloer.

Wil je de ruimte hoger laten lijken, verf de plinten in dezelfde kleur als de wand.

Hou je van een luxe uitstraling, kies voor hoge plinten eventueel met een sierlijke rand. Verf de plinten in dezelfde kleur als de kozijnen van de deuren.

Let ook op de deuren. Heb je deuren die je niet mooi vindt, schilder de deur in dezelfde kleur als de wand. Zo valt de deur als het ware weg. Of vervang de deuren voor een mooi exemplaar eventueel met glas voor meer lichtinval.

Mooi deuren mogen juist opvallen, schilderen mooie deuren in wit of zwart, of in een andere gewaagde kleur. In ieder geval niet dezelfde kleur als de wand. 

3. Verlichting

Verlichting wordt vaak pas op het allerlaatste moment aan gedacht, terwijl verlichting heel belangrijk is in huis. Als je verlichting niet goed is blijf je een gevoel houden van: het klopt niet. Bedenk goed waar je verlichting nodig hebt.

Je hebt de basisverlichting, dat is de lamp aan het plafond die je vaak aan doet als je binnen komt en alles is nog donker. Die lamp wil je niet continue hebben branden. Een plafonniere geeft niet bepaald sfeer.

Je hebt verlichting nodig als je graag leest, een mooi schilderij of ander voorwerp in de spotlight wilt zetten of een gezellig hoekje wilt creëren. 

Een lampje bij de tv is sowieso een must. Een lampje bij de tv werkt verzachtend voor je ogen.

In een woonkamer heb je altijd wel 5 tot 7 lampen nodig, niet dat je ze allemaal tegelijk aan doet. Maar je moet verschillende opties hebben, soms wil je veel licht, een andere keer juist alleen sfeerverlichting.

Kies verlichting op verschillende hoogtes (tafellamp, wandlamp, vloerlamp, hanglamp etc) en in verschillende wattages zodat je de verlichting zo aan kunt doen, als waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Zorg dat de armaturen bij jouw stijl passen. Dit kan door kleur, maar ook door materiaal en vorm.

Kom je er zelf niet uit? Vraag een interieuradvies aan of ga zelf aan de slag door middel van de woonkamer boost 👇.

Bewaar voor later 👇

Op Rinske interieurstyling maak ik gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, ik daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: fonq.nlleenbakker.nlxenos.nl of bol.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *