Waar moet je op letten bij een zwarte vloer

Een donkere (zwarte) vloer geeft de woonkamer direct sfeer, maar is ook best overheersend. Ik geef je een aantal tips om er voor te zorgen dat jouw gekozen zwarte vloer mooi uitpakt.

WonenWonen

In elk interieur is het belangrijk om voor balans te zorgen. Bij een donkere vloer maak je andere keuzes dan bij een lichte vloer. Waar moet je op letten.

Een rustige basis

Een zwarte vloer is al een heel duidelijk donker element, daarom is het verstandig de basis rustig te houden. Tenzij je natuurlijk van veel kleur en donker houdt.

Een rustige basis betekent niet dat je alle wanden wit moet schilderen. Juist een lichte grijstint zorgt voor sfeer en eenheid.

Witte wanden kunnen wat koeler overkomen door het grote contrast met zwart. Door voor grijs te kiezen doorbreek je het grote contrast en zorg je dat de zwarte vloer minder hard oogt.

Herhaling

Kies je voor een zwarte vloer. Laat het zwart dan in verschillende materialen terugkomen.

Bijvoorbeeld een mooie pot met een plant, een aantal kussens op de bank in zwart en verschillende grijstinten, de poten van de bank, een kandelaar, fotolijsten, verlichting etc.

Herhaling zorgt voor rust en eenheid. Mocht je voor zwart en een kleur kiezen. Laat de gekozen kleur dan (naast het zwart) ook terugkomen. Doe dit ook in verschillende materialen en in verschillende tinten.

Meubels

Houd jij van meubels in hout(look) dan is een zwarte vloer heel geschikt. Je voorkomt direct het hout op hout probleem. Daarbij zorgen de houten meubels op een zwarte vloer voor warmte en sfeer.

Kies niet een te donkere houtsoort, ook hier geldt zorg voor een lichte basis. Wil je een strakkere look kies dan voor witte of grijze meubels. 

Zitmeubelen zijn beter geschikt om in zwart of antraciet te kiezen. Ga dan wel voor zitmeubelen hoog op pootjes zodat het geheel luchtig en ruimtelijk oogt.

Vloerkleed

Vind je de zwarte vloer toch iets teveel, kies dan een groot vloerkleed onder de bank. 

Kies eerder voor een grijs vloerkleed dan een te licht (wit) vloerkleed. Door een heel licht vloerkleed te kiezen valt je zwarte vloer juist meer op. Grijs zorgt voor minder contrast en daardoor rust.

Heb jij woonkamerdilemma’s waar je wel wat hulp bij kan gebruiken.

Wil jij 21 dagen lang hulp van een interieurstylist. Doe mee met de woonkamer boost 👇.

Deze post bewaren voor later op pinterest 👇.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *