De mooiste kindertekeningen tentoonstellen

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier wordt deze dagen heel wat af getekend en geknutseld. Vooral de tekenen lessen van juf Marit op facebook zijn een groot succes.

Er kwamen vanuit school en de kinderopvang al de nodige kindertekeningen mee naar huis, maar nu we meer thuis zijn wordt er dus thuis ook heel veel gemaakt en met hele mooie resultaten. Tijd om weer even orde te scheppen.

Tekeningen kiezen

Ik vind het altijd erg leuk en belangrijk om de knutselwerkjes en tekeningen van de kinderen in ons huis te laten zien. Maar ik hou ook van een rustig huis en dat de tekeningen goed tot hun recht komen.

Ik ben dus wel een beetje selectief met wat we ophangen en hoeveel we ophangen. Komt er wat nieuws bij, dan gaat er iets wat er al hing weg. Sommige tekeningen halen de tentoonstelling dan ook niet šŸ˜‰ Maar er zijn ook tekeningen en kunstwerkjes die zo mooi of voor een bijzondere gelegenheid zijn, die bewaren we na de tentoonstelling in een doos op zolder.

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om tekeningen en knutselwerkjes te laten zien. Wij lijsten tekeningen in en zetten ze bij elkaar op de speelgoedkast. De knutselwerkjes zetten we onder een grote stolp die op ons kookeiland of op de eettafel staat.

Maar er zijn meerdere mogelijkheden. Zo is het ook erg leuk om een stuk wand te bekleden met kurk. En daar de tekeningen op te prikken.

Of een aantal staaldraden boven elkaar te hangen en daar de tekeningen aan vast te maken met knijpers.

Een hele gemakkelijke manier is de tekeningen met tape op de muur vast plakken. Maar dan wel met mooie tape en in een mooie compositie. Dus niet kriskras door elkaar, maar net alsof je mooie kunstwerken ophangt.

Even wat inspiratie

knutselwerkjes onder een grote stolp en ingelijst op de kast.
Bij ons thuis. Knutselwerkjes en tekeningen op de kast en onder een grote stolp
een kurkwand vol tekeningen
Een wand bekleden met kurk. Bron: young house love
tekeningen vastgemaakt met staaldraad en krokodillen bekjes
tekeningen ophangen met krokodillenbekjes aan staaldraad. Bron: makeover
tekeningen op de muur met tape
Tekeningen op muur vastplakken met tape. Maar dan wel met een mooie compositie. De gekozen tape past helemaal bij de tekeningen. Bron: artbarblog

Wat vind jij het mooist? Ben je opzoek naar nog meer interieur inspiratie kijk eens op mijn pinterest account. En volg je me al op facebook?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *