DIY kaarsen maken

Vroeger deed ik dit vaak met mijn eigen moeder, vooral in de winterperiode. Vorig jaar heb ik voor het eerst kaarsen gemaakt samen met mijn dochters, erg leuk om te doen.

Yinthe vroeg gister of we weer kaarsen mochten maken, ik dacht waarom niet? Misschien ook leuk voor jullie om te doen.

Wat heb je nodig

Rest kaars (of complete kaarsen die je nooit gebruikt), lont (dit heb ik ooit eens ergens online gekocht. Maar je kunt ook het lont van een ongebruikte diner kaars gebruiken) een satéprikker of ander stokje, een oud steelpannetje (ik heb ooit eens een pannetje bij de kringloopwinkel gekocht, die ik alleen gebruik voor het smelten van kaarsvet) iets om het gesmolten kaarsvet in te doen (wij gebruiken verschillende dingen, een glazen potje, een melkpak, yoghurt bakjes, het is maar net welke vorm je wilt maken)

Aan de slag

Smelt de oude kaarsrestjes, of de complete kaarsen in het steelpannetje. Zet het vuur niet te hoog onder het steelpannetje anders gaat het spatten.

Bindt het lont om de satéprikker. Leg de satéprikker op je gekozen malletje. Zorg dat het lont precies tegen de onderkant van het malletje komt.

Giet het gesmolten kaarsvet in het malletje. Als je voor een melkpak of iets dergelijks kiest, snij dan eerst de bovenkant van het pak af.

Wij leggen altijd een stuk aluminiumfolie onder het malletje voor als er kaarsvet naarst de mal komt, zo wordt het aanrecht niet zo vies.

stappenplan kaarsen maken

Laat het kaarsvet goed hard worden. Haal de mal om de kaars vandaan. Of laat de kaars juist zitten (bij glazen potjes en kopjes blijft de kaars erin)

Klaar is je kaars.

Ben je opzoek naar meer leuke DIY ideeën, kijk dan hier of volg me op Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *