DIY handletter poster + posterhanger

Het maken van een eigen ‘quote’ poster lijkt moeilijker dan het is. Op pinterest kun je heel veel mooie en inspirerende quotes vinden. Misschien heb je zelf ook wel een zin of woord die je graag ergens op wilt hangen. Het is dan extra bijzonder als je deze poster helemaal zelf hebt gemaakt.

Zelf vond ik de spreuk ‘All we have is now’ een mooie. Omdat op dit moment alles toch even anders is en we heel erg dankbaar en blij moeten zijn met wat we hebben. Genieten van nu, van dit moment.

Wat heb je nodig.

wit papier (ik heb a4 gebruikt, een ander formaat mag ook), potlood, gum, liniaal, zwarte fineliner en zwarte stift, 4 x houten latjes (bijvoorbeeld roerstokjes van de bouwmarkt), lijm en kleine lijmklemmetjes.

Het is ook handig dat je de tijd neemt, even snel handletteren werkt niet.

Weet je eerst nog niet zo goed hoe je, je quote eruit wilt laten zien, schets dan eerst even op A4 print papier. Probeer verschillende lettertypes uit en kijkt wat jij het mooiste vindt.

uitleg handletteren

Aan de slag.

Ik vind het handig om een soort houvast te hebben. Daarom kies ik ervoor om voor elke letter een vakje te maken. Gebruik hiervoor potlood en liniaal. Teken niet te dik met je potlood zodat je als je poster klaar is de hulplijnen gemakkelijk uit kunt gummen en je deze niet meer ziet.

Maak per vak de letters. Ik heb voor strakke letters gekozen in combinatie met juist een sierlijke lettertype. De strakke letters heb ik met liniaal gemaakt. De sierlijke letters uit de losse pols.

Als je blij met het resultaat ga je de letters van potlood overtrekken met stift. De dikke letters kleur je in met stift.

Als je hier ook klaar mee bent. Laat je het even goed drogen en gum je de potlood strepen goed en voorzichtig uit.

De posterhanger maken.

Maak de latjes even breed als het papier. Als je dunne latjes hebt kun je dit ook met een scherp mesje doen i.p.v. een zaag.

Gebruik 2 latjes voor de bovenkant en 2 latjes voor de onderkant. Bij de onderkant lijm je de latjes gewoon tegen elkaar aan. Even vastzetten met lijmklemmen zodat ze goed vastgelijmd worden.

uitleg posterhanger maken

Bij de bovenkant lijm je de 2 uiteinden van je touw nog tussen de latjes. Ook deze zet je even vast met lijmklemmetje zodat het goed strak opdroogt.

handletter poster + posterhanger All we have is now

Als de lijm goed is opgedroogd haal je de lijmklemmetjes eraf.

Je handletter poster met posterhanger is klaar. Geef ‘m een mooi plekje in je interieur.

Ben je opzoek naar meer leuke DIY ideeën kijk eens bij deze blog artikelen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *