Aan de slag met de zithoek

Een paar weken geleden schreef ik een blogpost over de lange wand in de woonkamer (je kunt de blog hier teruglezen). In die blogpost schreef ik ook dat ik in een latere blogpost zou schrijven over: de zithoek knusser en sfeervoller maken. 

Heel verrassend, daar gaat deze blogpost over, hoe maak je jouw zithoek knusser, gezelliger, sfeervol en meer een eenheid

Ik ga het weer net zo doen als een paar weken geleden.

Ik begin met de vooraf foto en leg uit hoe je in verschillende stappen sfeer en eenheid creëert in de zithoek.

Hierboven zie je de vooraf foto. In de zithoek staan een grote hoekbank, er hangt een uitvergrootte foto aan de wand en er staat een salontafel. Het voelt niet echt af, er is geen sfeer.

Een snelle manier om eenheid en sfeer te creëren is het toevoegen van een vloerkleed. Let bij het kiezen van een vloerkleed erop dat in ieder geval de voorpoten van de zitmeubelen op het vloerkleed staan. Kies liever een te groot vloerkleed dan een te klein vloerkleed.

Zoals je ziet zorgt het vloerkleed al voor veel meer sfeer en eenheid. Maar ook het schilderen van de achterwanden van de bank zorgt direct voor sfeer en eenheid. Je ziet dat er echt een vlak achter de bank is gemaakt, de bank wordt als het ware gekaderd.

Die ene foto zo alleen op de wand voegde nog niet echt veel toe. Je kunt beter verschillende foto’s samen in een groepje ophangen.

Hier is gekozen voor een soort fotowand die de hoek om gaat. Ook dit zorgt (net als de geverfde vlakken) voor sfeer en eenheid. Je benadrukt de hoekbank.

Hang schilderijen en foto’s niet te ver uit elkaar als je ze groepeert (niet meer dan 10 cm ruimte tussen de lijsten) en hou een lijn aan. Hier is gekozen om onderkant gelijk te laten lopen.

Hier zie je dat er nog een wandlamp is toegevoegd aan de fotowand en er is een sprei op de bank gelegd. Je zou ook verschillende soorten sierkussen op de bank kunnen leggen.

Ook zie je dat de rechthoekige salontafel is vervangen door verschillende ronde salontafels. Rond is een vriendelijke vorm. En omdat er ook een grote ronde cirkel op de lange wand geschilderd is, is het mooi de ronde vorm terug te laten komen.

Zo zie je dat je met een paar kleine aanpassingen:

  • groot vloerkleed
  • wand schilderen
  • fotowand
  • verschillende ronde bijzettafels i.p.v. 1 rechthoekige salontafel
  • toevoegen van wandlamp, sprei en plantje

een hele andere woonkamer kunt creëren.

Bewaar voor later 👇

Op Rinske interieurstyling maak ik gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, ik daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: fonq.nlleenbakker.nlxenos.nl of bol.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *