5x droogbloemen stijlen.

Ik heb er inmiddels al 2 blog posts over geschreven, droogbloemen. Eentje over hoe je zelf bloemen kunt drogen (die kun je hier nalezen) en eentje over het maken van een display voor droogbloemen (deze vind je hier)

Ik hoef je dan denk ik ook niet te vertellen dat droogbloemen (weer) helemaal hip zijn. Eigenlijk kunnen drooogbloemen altijd. Bloemen in huis is gewoon fijn.

Heb je zelf ook droogbloemen in huis maar weet je niet zo goed hoe je ze leuk kunt stijlen, dan heb ik voor jou 5 ideeën om droogbloemen eens anders te laten zien dan ‘gewoon’ in een vaas.

1. Droogbloemen in klei als wandtegeltje
droogbloemen in klei als tegeltje

Dit is eigenlijk gewoon een hele leuke zelfmaker. Je hebt nodig uiteraard droogbloemen, klei (bij Action kun je goedkoop witte klei halen) en een mesje, eventueel nog een rietje of penseeltje om een gaatje in de klei te maken om je tegeltje op te kunnen hangen.

Je rolt de klei uit tot een vierkant plak, of welke vorm je leuk vindt. Maak je plak klei niet te dun. Hou ook echt ongeveer de dikte van een tegeltje aan. Druk voorzichtig de droogbloemen in de klei. Laat de klei goed drogen, een paar dagen kan geen kwaad. Je droogbloemen tegeltje is klaar.

Je kunt ook een wit tegeltje kopen en daar droogbloemen op vast lijmen. Dan heb je meer een 3d effect en liggen de droogbloemen er echt op.

2. Droogbloemen muurhanger
droogbloemen muurhanger

Ook dit is een leuke en gemakkelijke zelfmaker. Deze mooie zelfmaker vond ik op happymondayblog.nl. Je klemt de droogbloemen tussen een kledinghanger in dit geval een broekenklem. Wil je weten hoe je de droogbloemen zo mooi in laagjes in de broekklem krijgt op happymondayblog kun je een uitgebreide werkbeschrijving met mooie foto’s vinden.

3. Droogbloemen op borduurring
droogbloemen in borduurring

Hier is niet gekozen voor een broekklem, maar een borduurring. De borduurring is uit elkaar gehaald, alleen het binnenste gedeelte wordt gebruikt. De droogbloemen zijn met een lijmpistool en ijzerdraad op de houten borduurring bevestigd. Deze variant past prachtig in een wat strakker, soberder interieur. De volledige werkbeschrijving met foto’s vind je hier.

4. Droogbloemen in frame.
droogbloemen in glazen frame

Met een glazen fotoframe kun je een heel mooi tafereeltje maken van droogbloemen. Onder andere Hema heeft vergelijkbare fotolijstjes te koop. Ook erg leuk om meerdere bij elkaar te hangen. Of de glazen frames op een dressoir tegen de muur te zetten.

5. Droogbloemen met tape op de muur
droogbloemen met tape op de muur

Het is even een werkje en je moet goede tape hebben, maar het resultaat is ook dan heel bijzonder. Je kunt zoveel bloemen op de muur plakken als je zelf mooi vindt. Let ook op de kleur tape. In dit geval is er kozen voor bruin, je ziet ook meer tinten bruin terug op de foto. Een andere kleur tape, geeft ook een ander effect. De tape hier past bij de landelijke, romantische sfeer.

Fotocredits: foto 1 via Marie Claire, foto 2 via happymondayblog.nl, foto 3 via monochrome-diy, foto 4 via urbanoutfitters, foto 5 via house and garden, header via Rinske interieurstyling

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *