Zelf bloemen drogen

Je ziet ze heel veel op dit moment, droogbloemen. Ik weet nog dat bij ons thuis vroeger het bruidsboeket van mijn moeder gedroogd in een soort stolp stond.

Tegenwoordig kun je de mooiste droogbloem boeketten kopen, ze zijn vaak niet goedkoop, maar gaan dan natuurlijk ook langer mee dan verse bloemen.

Omdat ik zelf een klein pluktuintje in onze tuin heb gemaakt en er hier in de buurt mooie grassen staan, leek het me een leuk idee om zelf eens bloemen te gaan drogen.

Hoe droog je zelf bloemen

Ik heb even op Google opgezocht hoe je zelf het beste bloemen kunt drogen. En kwam erachter dat het eigenlijk helemaal nietzo moeilijk is.

Eerst pluk of koop je bloemen die je mooi vindt. Deze bloemen hang je op de kop, op een donkere en het liefst warme plek. Je laat ze net zolang in het donker, op de kop hangen tot de steel helemaal hard is geworden (dit kan variëren van 1 tot 8 weken). En klaar zijn je droogbloemen. Er is ook een speciale spray waarmee je de droogbloemen in kunt sprayen. De droogbloemen blijven dan langer mooi.

Op de kop op zolder

Wij hebben op de zolder een schuifkast waar het donker is. En op zolder is het ook lekker warm. Er hing nog een haakje in het plafond achter de schuifdeuren. Daar heb ik verschillende soorten bloemen (aan een elastiekje) een tijdje op de kop gehangen (ongeveer 2 weken)

Welke bloemen droog je?

De bloemen die ik heb gebruikt zijn, hortensia (die mislukte en heb ik weggegooid), lavendel (lukt altijd), paarse allium, bleke klaproos (oranje), gele raapzaad, phacelia en verschillende soorten grassen.

Volgens mij kunnen bijna alle bloemen wel gedroogd worden, de ene keer zal het beter lukken dan de andere keer. En je moet een beetje geduld hebben.

Mocht je nou geen geduld hebben en gewoon droogbloemen willen kopen. Dan kun je altijd naar een bloemist gaan. Wil je ze liever online kopen en thuis laten bezorgen, kijk dan eens bij homedeco.nl of bij bloompost.

droogbloemen roze
droogbloemen geel blauw

Fotocredits: foto 1 en foto 2 via Bries aan zee. Header Rinske interieurstyling

Bloemen kunnen veel kleur in huis brengen. Wil jij zelf aan de slag met kleur in huis, doe dan mee met de kleur je interieur challenge. Meld je hier aan.

Deze blog bevat affiliatelinks

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *