5x een hangstoel in de woonkamer

Wij hebben er eentje hangen aan het plafond en ik vind ‘m super leuk, een hangstoel in de woonkamer.

Je hebt verschillende varianten. En je kunt er ook voor kiezen om de hangstoel niet aan het plafond te hangen, maar in een houder. Dan hoef je niet te boren en kun je de hangstoel nog verplaatsen als je dat zou willen. (Een hangstoel buiten neerzetten, is natuurlijk ook erg leuk)

Kleur en vorm

Hangstoelen vind je vaak in de oorspronkelijke rotankleur, wit of zwart. De meest voorkomende vorm is toch de eivorm. Maar je kunt ze ook in het rond krijgen of een meer open variant. waarbij je uiteraard wel een rugleuning hebt, maar geen zijkanten.

Een hangstoel past heel goed bij de Ibiza stijl (lees hier meer over ibiza vibes in jouw huis), in een landelijk interieur, een Scandinavisch interieur of juist in een mix van stijlen. Een hele goed aanwinst in je woonkamer. Net even anders, lekker luchtig en goed te combineren.

Ik zet een paar verschillende hangstoelen voor je op een rij.

hangstoel transparant rond
hangstoel in een houder
zwarte open hangstoel
hangstoel wit

Zoals je op de foto’s hierboven ook ziet is het leuk om van de hangstoel echt een hoekje te creëren. Een vloerkleed eronder, een schapenvachtje en wat kussens in de hangstoel en eventueel een bijzettafeltje ernaast.

Waar laat je de hangstoel

Heb je een mooi uitzicht naar buiten of een haard of houtkachel in huis, hang dan de hangstoel in de buurt van het raam of bij de haard. Hang of zet een hangstoel niet pontificaal midden in de woonkamer, maar iets meer richting een hoek of muur. Ook dan zorg je ervoor dat het meer een knus hoekje wordt en het een fijne plek is om te zitten.

Wil je zelf graag een hangstoel kopen. Bij Xenos, homedeco, Leen Bakker en Fonq vind je verschillende soorten hangstoelen.

Fotocredits: foto 1 via Bo bedre, foto 2 via Otto, foto 3 via Tanja van Hoogdalem, foto 4 via vt wonen, header via Rinske interieurstyling

fonQ.nl

Deze blog bevat affiliate links

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *