5 tips voor een kleinere woonkamer

Als je een kleinere woonkamer hebt wil je misschien groter. Maar ook met een kleine woonkamer kun je heel veel kanten op.

Met deze 5 tips oogt je woonkamer groter en benut je de ruimte beter.

it’s not how big the house is, i’ts how happy the home is

  • Meubels op pootjes

Met meubels op pootjes zie je meer vloer en daardoor lijkt de ruimte groter. Als je een bank en kast kiest op hele lage pootjes lijkt het veel massaler, alsof je de ruimte blokkeert. Ga dus voor luchtig. Ook in eettafel stoelen. Hoog op de pootjes zodat je veel vloer ziet.

kleine woonkamer, hoog op de pootjes
Kies voor meubels op pootjes. Afbeelding via makeover.nl
  • Ga de hoogte in

Maak kasten helemaal tot aan het plafond. Of maak een kast om een deur of raam heen. Zo creëer je heel veel opbergruimte. Als je wilt dat het niet te rommelig oogt kies dan voor kasten met dichte kastdeuren. Hou je juist van wat speelser laat dan ook wat vakken open.

kleine woonkamer met hoge kasten
Een mooi voorbeeld van een kast naast en boven een raam. Bron: Karwei
  • Hou het licht

En dan niet alleen licht wat betreft kleur, maar ook daglicht is belangrijk. Hoe meer daglicht hoe beter. Lichte kleuren is ook een goed idee. Wit of licht grijs met eventueel kleuraccenten in woonaccessoires.

kleine woonkamer
Wit en grijs zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Bron: stek magazine
  • Gebruik meubels met een dubbele functie

Een poef waar je ook spullen in kunt opbergen. Een tafel met lades. Zitplek in een brede vensterbank of op een lage kast. Een tafel die inklapbaar is, ga zo maar door. Kies voor multifunctioneel.

kleine woonkamer
Ook spiegels zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt. Bron: Homease
  • Denk groot

Kies juist niet voor allemaal kleine meubels bij elkaar, maar ga juist voor grote elementen. Een grote bank oogt ruimtelijk dan allemaal kleinere stoelen bij elkaar. Hetzelfde geldt voor een kast. Kies de meubels wel in verhouding met de ruimte. Je moet dus voldoende loopruimte overhouden en ruimte om (kast)deuren open en dicht te doen. Het moet absoluut niet opgepropt voelen.

Wil je nog meer tips voor je woonkamer. Download dan hier ‘het interieuralfabet’.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *