Vintage school items in je woonkamer

Eyecatchers in je woonkamer maken het direct persoonlijker. Items die niet iedereen heeft staan. die je niet elke dag in een woonkamer ziet staan of waar je een mooie herinnering aan hebt.

Stoeltjes, bankjes en schoolplaten

Een voorbeeld van zo’n eyecatcher kunnen vintage school items zijn. Een oude schoolbank tegen de muur. Oude schoolstoeltjes in de kinderhoek. Of mooie oude schoolplaten aan de muur.

Je kunt ze vinden op marktplaats, rommelmarkten of winkels met vintage meubels.

Zelf hebben we een schoolbank staan gekocht via marktplaats en oude schoolstoeltjes gekocht bij de pop-up store van het flinkeboskje.

oude schoolbank in kinderhoek

Hierboven zie je onze oude schoolbank in de woonkamer. De schoolbank wordt veel gebruikt als er parcourtjes worden gemaakt, of er een voorstelling wordt gegeven door onze dochters en is inmiddels ook al eens verplaatst. Eerst stond de bank meer in het midden van de woonkamer met een ixxi erboven. Inmiddels is de ixxi naar boven verhuisd en staat de bank in de kinderhoek.

Deze oude schoolbank stond vroeger in het speellokaal van een basisschool. Ik kan me ook nog goed herinneren dat wij op school zo’n soort bank hadden staan, super leuk.

schoolplaat wereldkaart

Hier zie je een oude wereldkaart aan de muur hangen, prachtig! De kleur blauw komt mooi terug in de stoelen. Het houten van het ophangsysteem komt terug in de bijzettafeltjes. Een mooie combinatie. Deze foto’s is gemaakt in de prachtige woning van it Flinkeboskje. Ze organiseren bij it Flinkeboskje ook leuke rommelmarkten en streekmarkten (hopelijk kan dat dit jaar ook). Ook kun je er een feestje vieren. En hebben ze de pop-up store Sip & Clara met mooie vintage spullen. Daar heb ik ook onderstaande vintage schoolstoeltjes gekocht voor bij de kinderhoek.

kinderhoek met oude schoolstoeltjes

vintage schoolstoeltje in kinderhoek

Een compleet bureautje met stoelen is ook altijd erg leuk voor de kinderhoek, de slaapkamer of een ruime overloop

In de webshop met meneer en mevrouw de boer vind je verschillende bureautjes en stoelen.

Mocht je opzoek zijn naar oude schoolplaten. In Haskerhorne (vlakbij Heerenveen) zit in een oude zuivelfabriek winkel brocantiek de Linde. Hier vind je naast heel veel vintage meubels, lampen en accessoires ook veel oude schoolplaten (ook online te bestellen)

Heb jij ook een eyecatchers in huis?

En heb je de freebies van Rinske interieurstyling gezien? Naast het interieuralfabet vind je daar ook een online mini workshop.

Op Rinske interieurstyling maak ik gebruik van affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, ik daar een kleine commissie over ontvangen (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: fonq.nlleenbakker.nlxenos.nl of bol.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *