Om swirl kaarsen te maken heb je diner kaarsen, een vaas, warm water (niet te heet) en iets om de kaarsen te rollen (bijvoorbeeld een deegroller).
- Doe warm water in de vaas.
- Leg vervolgens de dinerkaarsen in de vaas met water.
- Laat de dinerkaarsen ongeveer 20 min zitten zodat de kaarsen zachter worden en je ze kunt draaien.
- Maar eerst gaan de kaars met een roller platter maken.
- Is je kaars platter? Pak de boven en onderkant van de kaars vast en begin met draaien.
- Doe het draaien voorzichtig en niet te snel anders kan de kaars breken of krijg je de swirl niet mooi recht.
De eerste 2 pogingen hier waren niet helemaal je van het, maar de aanhouder wint :-). Bij de derde poging mocht het resultaat er zijn.
Tip van Flip: Gebruik niet kaarsen met een glimmend laagje dat brokkelt af als je gaat draaien. Als je te heet water gebruikt worden de kaarsen te zacht. Mocht je wel heter water willen gebruiken laat de kaarsen dan korter in het water. Voel af en toe aan de kaarsen om te checken of ze gedraaid kunnen worden.