De eiland opstelling in de zithoek

Misschien denk je nu wat is dat? Een eiland opstelling?

Een eiland opstelling houdt in dat je de zithoek niet in een hoek, of (bijna) tegen de muur plaatst, maar in het midden van de kamer. Je kunt om de bank heen lopen. Een soort eiland in je woonkamer.

chaise lounge

Wanneer de eiland opstelling?

Een eiland opstelling is geschikt voor een grote, of brede woonkamer. Je hebt dus wel veel ruimte nodig.

We zijn vaak geneigd om de bank tegen een muur of in een hoek te plaatsen. Vooral de bank helemaal wegdrukken in een hoek of echt strak tegen de muur zetten is iets wat meestal niet goed uitpakt. Het is mooier en oogt luchtiger als je de zitmeubelen in ieder geval 20 cm van de muur plaatst.

Heb je een grote woonkamer kies dan ook voor een grote bank. En zet deze grote bank eens echt van de muur af, zo ver dat je er omheen kunt lopen.

eiland opstelling met bank en fauteuil

Welke bank kies je?

Bij een grote woonkamer hoort dus ook een grote bank. Te klein zorgt ervoor dat de woonkamer geen geheel wordt, rommelig oogt en ook leeg lijkt. Je mist letterlijk iets.

eiland opstelling banken tegen over elkaar

Een elementen bank is heel geschikt voor de eiland opstelling, hier kun je ook goed mee wisselen en af en toe eens voor een andere opstelling kiezen, bijvoorbeeld een winter en een zomer opstelling.

Je kunt er zelfs voor kiezen om met de rug tegen elkaar te gaan zitten. Bijvoorbeeld een gedeelte om lekker naar buiten te kijken en een gedeelte wat kijkt naar de open haard.

elementen bank modulaire bank

Twee banken tegenover elkaar , of een grote bank met fauteuils zijn ook een goede optie voor een eiland opstelling. Om de zithoek bij elkaar te trekken is het dan een goed idee om een groot vloerkleed neer te leggen waar in ieder geval de voorpoten van de banken en/of fauteuil op staan.

De hoekbank is ook prima te gebruiken voor de eiland opstelling. Kies ook hier voor een vloerkleed en eventueel een kleine fauteuil om het knus en gezellig te maken.

eiland opstelling met bank en fauteuil

Genoeg mogelijkheden. Ga eens schuiven, of tekenen het eerst uit op papier. Meet de ruimte en de zitmeubelen goed op zodat je zeker weet dat het past en je niet voor verrassingen komt te staan. Maak ook foto’s van de ruimte en neem deze foto’s (op je telefoon) en de plattegrond mee naar de winkels als je een nieuwe bank wilt gaan kopen.

modulaire bank

Wil je weer eens met een frisse blik naar je eigen interieur kijken. Kijk eens bij de freebies van Rinske interieurstyling.

Of misschien wil je liever dat ik met een frisse blik naar je interieur kijk, ook dat kan. Kijk dan eens bij interieuradvies.

Fotocredits: foto 1 via fundesign, foto 2 via Alpasmoot, foto 3 via hoog.design, foto 4 via houtmerk, foto 5 via vt wonen, foto 6 via decoholic.org, header via homedeco

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *