We houden van oranje

Oranje, we kunnen er op dit moment even niet omheen. Hier in huis is er ook iemand (lees mijn man) met oranje koorts. En ook de kinderen beginnen aardig fanatiek te worden met oranje. Een mooi moment om deze kleur eens beter te bekijken.

Een mix van geel en rood

Oranje is de kleur van plezier, helemaal als we winnen 😉. Maar teveel oranje, wordt niemand vrolijk van. De kleur is vrij overheersend, tenminste als je de heldere variant kiest.

Kies je meer voor de aardetinten, als terraccota, dan krijg je juist een heerlijk warm gevoel. Je gaat dan meer de oranjebruine kant op. Ook roesttinten vallen onder die categorie en geven een warm en veilig gevoel.

Oranje geeft warmte

Zoals ik hierboven als schreef geeft oranje een warm gevoel. Oranje valt dan ook onder de warme kleuren. Denk maar eens aan perzik, pompoen, klaprozen, mango, mandarijn en Sienna en je voelt gewoon warmte. 

Daarbij krijg je energie van oranje en stimuleert oranje de creativiteit. En ik vind oranje ook bij de herfst passen. Die prachtige oranjetinten als de bladeren van de bomen vallen. Oranje is eigenlijk heel veelzijdig.

Oranje combineren

Een fel oranje muur zou ik niet adviseren, dat is misschien iets teveel van het goede. Maar de prachtige aardetinten zijn juist heel mooi op de muur. Laat de kleur die je kiest ook in verschillende tinten (subtiel) terugkomen in de woonaccessoires.

Vindt je oranje te warm? Ga dan voor een combinatie ‘koel’ blauw. Blauw is de complementaire kleur van oranje. Je krijgt dan ook een iets stoerdere sfeer.

Oranje woonaccessoires

Zoals je in de bovenste afbeelding al hebt gezien zijn er heel veel leuke oranje woonaccessoires in verschillende tinten.

Van fel oranje, tot oranjerood en van oranje neigend naar geel tot de prachtige bruintinten. Alles is oranje 😉.

Zo dat was heel veel oranje. Laten we hopen dat het een beetje geluk brengt en we nog even van oranje kunnen genieten.

Wil je meer lezen van Rinske interieurstyling kijk bij mijn blog. Ben je benieuwd naar mijn freebies (weggevers), kijk dan hier.

Deze blogpost bevat affiliate links. Dit betekent dat als jij iets via zo’n affiliate link koopt, ik daar een kleine commisie over ontvang (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, xenos.nl, hema.nl, fonq.nl, leenbakker.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *