Over Rinske

Hey hallo! Leuk dat je er bent. Hier vertel ik je graag iets meer over mijzelf. Het is toch altijd fijn om een beetje te weten wie je voor je hebt.

Eerst wil ik je graag vertellen wat mijn missie is. Ik wil jou graag helpen en inspireren om van een mwoah woonkamer een te woonkamer te maken waar je helemaal blij van wordt. Een woonkamer met sfeer en eenheid, maar die ook praktisch en functioneel is. Met spullen waar jij van houdt.

Het gaat niet om trends, of bij welke winkel iets gekocht wordt. Het gaat erom dat jij je goed voelt in jouw woonkamer. Want er is geen plek zoals thuis.

Ik geloof dat iedereen een woonkamer kan creëren waar je blij van wordt, die bij je past. Misschien denk je zelf van, nee dat kan ik niet, ik weet dat je het wel kan, misschien met wat hulp, maar je kan het zeker.

"der is gjin plak as thûs"

Ik ben Rinske Lok-Jepma, een nuchtere, creatieve Fries met een passie voor interieur. Getrouwd met mijn jeugdliefde en mem van 2 prachtige dochters.

Sinds 2009 geef ik interieuradvies. Eerst hobbymatig, met daarnaast nog een administratieve baan, die administratieve baan is inmiddels verleden tijd. Elke dag ben ik dankbaar dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken.

Naast het geven van interieuradvies vind ik het ontzettend leuk om te bloggen over interieur en dan het liefst over de woonkamer. Een woonkamer is voor mij de plek waar alles samen komt. Waar je mensen ontvangt, waar je neerploft na een lange dag. Waar je tot rust komt, lacht, huilt en goede gesprekken voert.

Het is dan ook mijn doel om jou op een laagdrempelige manier te helpen met een creëren van jouw woonkamer waar je blij van wordt. Zo heb ik onlangs de woonkamer boost in het leven geroepen.

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Friesland (Tzummarum). We woonden in een oude arbeiderswoning. Mijn ouders waren dan ook regelmatig in en om het huis aan het klussen. Een prachtig oud huis met nog echt oude elementen als een bedstee en buiten een waterput.

Ook had het huis twee woonkamers doordat er heel vroeger twee gezinnen hadden gewoond.

De ene woonkamer gebruikten we door de weeks, hier was ook de keuken. De andere woonkamer waren we op zaterdagavond en zondag. Deze woonkamer had de bijnaam de zondagse kamer.

Ik vond het toen al fascinerend om te merken dat de ene kamer een heel ander gevoel gaf dan de andere kamer.

De doordeweekse kamer was ook echt doordeweeks om het maar zo te zeggen. Een grote grijze hoekbank in ribstof, sowieso veel grijs met daarbij blauw. Meubels die tegen een stootje konden en ruimte om te spelen, ook hadden we daar vloerbedekking.

De zondagse kamer had daarentegen een donkerbruine leren bank, type chesterfield, een statige kastenwand en warme rode/oranje kleuren. Een sfeer waaraan je ook merkte, hier moeten we netjes zitten 😉, maar ook heel warm en gezellig.

Twee compleet verschillende kamers en ook gevoelsmatig compleet verschillend. Interieur doet dus echt wat met je.

Rond mijn negende verhuisden we naar Heerenveen. In vergelijking met Tzummarum een megadorp. Het was wel even een omschakeling, maar ook super leuk. Ik mocht meedenken over mijn slaapkamer (in Tzummarum mocht dat gelukkig ook al) en ook toen merkte ik hoe anders de sfeer en het gevoel was in dit huis in Heerenveen in vergelijking met het huis in Tzummarum. 

Mijn ouders kozen ervoor om de grote meubels als de bank en kast nieuw te kopen omdat deze eigenlijk toe waren aan vervanging, dit was een mooi moment.

Er kwam een bank in een roze stof met een grote bloemenprint, een klassieke servieskast in kersenhout (deze hebben ze nog steeds) een lichte parketvloer en warme kleuren op de muur. Er was geen blauw en grijs meer en ook geen donkerbruin leer. Het was een hele andere sfeer (beetje Engels) dan de beide woonkamers in Tzummarum.

Voor mij werd toen ook direct duidelijk dat je smaak door de jaren heen veranderd. En dat er soms iets drastisch moet gebeuren om daadwerkelijk te veranderen. Sommige meubels gaan een leven lang mee en geven je een goed gevoel. Andere meubels blijven kort of irriteer je je mateloos aan.

Creativiteit is altijd belangrijk voor mij geweest. Zolang ik me kan herinneren ben ik aan het tekenen, knutselen en creëren. Ik zie mezelf nog zitten aan de eettafel in de doordeweekse kamer 😉.

Plattegronden maken en dan vooral verschillende opties uitproberen vond ik als klein meisje al ontzettend leuk om te doen. Ik keek graag naar ‘eigen huis en tuin’ toen nog met Rob en Nico en ’tv woonmagazine’ met Judith de Klein en natuurlijk Jan de Bouvrie. Bladeren door de woonbladen van mijn mem, opzoek naar inspiratie voor de getekende plattegronden en voor mijn eigen slaapkamer. Ik was eigenlijk altijd al met wonen bezig.

Ik had (en heb) een grote bewondering voor Jan de Bouvrie. Wat hij deed wilde ik ook. Mooie woonkamers maken. En dat dan laten zien d.m.v. 3D impressies. Ik hou zelf ook nog steeds erg van wit of een mooie (vergrijsde) neutrale basis. Alhoewel een woonkamer met kleur ook prachtig is. Zolang het maar bij jou past.

Do what you love, love what you do

Tegenwoordig volg ik graag interieurontwerpers Marie-Gon, Marijke Schipper en Frans Uyterlinde en scroll ik dagelijks op pinterest en instagram voor heel veel interieurinspiratie. Interieurstyling verveelt voor mij nooit. Je (t)huis creëren is voor mij heel erg belangrijk. 

Ik vind het ontzettend leuk om jouw een zetje in de rug te geven om zelf aan de slag te gaan met je woonkamer. Zodat jij ’s avonds (na een drukke dag) tevreden thuis op de bank zit en helemaal tot rust komt in jouw woonkamer, waar jij blij van wordt. Jou helpen om keuzes te maken, je te laten zien wat er mogelijk is in jouw woonkamer ‘gewoon’ met je eigen meubels. Geen dure merken, maar spullen waar jij van houdt en die bij jou passen.

Ik help je graag met

  • kleur kiezen voor je interieur
  • een goede indeling maken
  • sfeer en eenheid creëren in je woonkamer
  • makkelijker keuze maken in bijvoorbeeld het kiezen van een bank
  • je interieur afmaken door middel van styling
  • je woonstijl bepalen
  • samenhang brengen in je woonkamer
  • Laten zien wat er allemaal mogelijk is
  • Jou inspiratie geven voor je woonkamer

Nog wat leuke weetjes over mij

Ik drink eigenlijk alleen maar thee en water (af en toe een latte macchiato), dat klinkt vrij saai, maar ik hou ontzettend van lachen, plezier maken en gezelligheid.

Ik ben een oprjochte Fries 🤍, geboren en getogen in Friesland, mijn man en ik praten ook Fries tegen onze dochters, maar we krijgen Nederlands terug van onze lieve meiden, we houden gewoon stug vol en zij ook 😉.

Ik ben gek op eten, hou ontzettend van muziek en dansen. Ik bezoek dan ook graag concerten en festivals. 

Naast deze website, heb ik ook nog een knutselwebsite samen met mijn dochters, www.samenknutselen.nl. Hier delen we leuke, creatieve en simpele knutsel ideeën. 

Ik lees graag, vooral over persoonlijke ontwikkeling en ik ben graag buiten. In de tuin aan de slag, rolschaatsen of lekker wandelen.

Stel gerust je vraag

Loop jij ergens tegen aan in jouw interieur? Of heb je een andere specifieke vraag? Ik help je graag en vind het leuk om mee te denken.

Stuur een email naar info@rinske-interieurstyling.nl of klik op contact rechts bovenin. Wil je liever bellen of een whatsapp bericht sturen? Dat is ook mogelijk via 06 17 67 81 67.