Kleurencombinatie #3

Het is weer tijd voor een mooie kleurencombinatie. Deze keer geïnspireerd op de natuur. Blauw gecombineerd met het (vergrijsd) bruine riet.

De afbeelding lijkt donker blauw met bruin, maar als je goed kijkt kun je er verschillende tinten blauw en bruin uithalen. Zelfs een beetje grijs.

Contrasten

Blauw en bruin is een hele mooie combinatie. Het is een combinatie die bestaat uit contrasten. Het koele blauw met het warmere bruin. Stoer en sfeervol.

Je kunt blauw en bruin op verschillende manieren combineren.

Mixen maar

Ga je voor safe door witte muren te kiezen en blauw terug te laten komen als accentkleur en bruin in het hout van de meubels. Of ga je voor een variant met iets meer lef en kies je voor een blauwe muur, of juist een blauwe bank.

Maak het in ieder geval spannender door verschillende tinten blauw en bruin te combineren.

kleurencombinatie in woonkamer

Hierboven zie je donkerblauw in verschillende varianten gecombineerd met beige bruin, grijs en donkerbruin. Door donkerblauwe muur niet helemaal tot het plafond te schilderen blijft de ruimte toch licht. Het blauwe vloerkleed op de grond met de blauwe kussen op de bank zorgen voor eenheid en rust.

kleurencombinatie bruin en blauw

Ook hier is er voor gekozen om de donker blauwe kleur op de muur niet helemaal tot het plafond te schilderen, maar als lambrisering. Door op de scheiding van de kleuren een plank te hangen creëer je een speel effect en kun je mooie hoekjes maken. In de meubels en woonaccessoires zie je de bruine kleur terugkomen. De basis is wit en grijs. Een fris interieur met stoere accenten.

blauw en bruin in woonkamer

Een blauwe bank met blauwe sierkussens en blauw vloerkleed is ook een manier om blauw toe te voegen in je interieur. De houten vloer en houten meubels zorgen voor het bruin. Op de muur zie je grijs en beige terugkomen. Een mooie warme basis waarbij het donkerblauw voor contrast zorgt. De stoere meubels met zwarte accenten in de woonaccessoires maken deze woonkamer helemaal af.

blauwe bank, bruine balken

Als laatste een woonkamer met een lichte basis. Witte muren, een lichte houten vloer met een licht grijs vloerkleed. Ook zie je wit terug in de woonaccessoires. Het blauw komt terug inde bank en de 2 grafische printen boven de bank. Ook hier is herhaling weer belangrijk. Verschillende tinten bruin en blauw in combinatie met grijs en wit. Een mooie combinatie die niet snel verveeld.

Misschien ben je ook nieuwsgierig naar:

kleurencombinatie #1

kleurencombinatie #2

Fotocredits: Foto 1 via Femkeido.nl, Foto 2 via roomed.nl, Foto 3 via vt wonen, Foto 4 via mcgeeandco.com, Header via werkaandemuur.nl.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *