Kleurencombinatie #2

In de vorige kleurencombinatie liet ik een prachtige roze bloemen zien en hoe je die roze kleurencombinatie kan vertalen naar je woonkamer.

Deze keer is het de beurt aan een schattig vogeltje, een roodborstje. Regelmatig zien wij deze vogeltjes in onze tuin rondscharrelen, ze kunnen dus ook een prachtige kleurencombinatie zijn voor je interieur.

Hoe vertaal je deze combinatie van (rood)bruin en grijstinten naar je interieur?

Hieronder laat ik je twee voorbeelden zien.

bruine muur, terracotta tinten, kleurencombinatie

Hier zie je een zithoek met een terracotta kleur op de muur, deze is het meest aanwezig op de foto. Recht van de foto zie je ook aangegeven welke verhouding van kleuren in de afbeelding (afkomstig van pinterest) te zien is.

Na de terracotta kleur zijn de grijstinten het meest aanwezig. De wat donkerder grijze hoekbank en het lichtgrijze vloerkleed. Als accentkleuren zijn zachtroze en donkerbruin toegevoegd. Ook zie je nog witte items al de lamp en de bijzettafels die zorgen voor frisheid.

kleurencombinatie terracotta kleuren, stoer, een mix van stijlen

Deze afbeelding is afkomstig van het instagramaccount van Baukje van Styleachterover.com. In haar interieur zie je veel warme aardetinten, ook wel terracotta kleuren genoemd. Door de zwarte elementen is deze variant juist wat stoerder. Ook zorgt de mix van stijlen voor een speels en verrassend interieur.

Je kunt dus verschillende kanten op met een kleurencombinatie. Fris en vrouwelijk door de toevoeging van wit en roze. Of juist stoerder en speels door de mix van stijlen en de zwarte elementen.

Welke stijl heeft jouw voorkeur?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *