Haal de lente in de woonkamer

Genieten jullie ook zo van alles wat in bloei staat. Het lijkt wel of het elke dag iets groener wordt. Nog even en de bomen zitten weer vol in de bladeren. De dagen zijn weer langer en ’s ochtends fluiten de vogels, ik hou ervan.

5 tips om de lente in huis te halen

Wil je dat heerlijke lente gevoel van buiten ook naar binnen halen, maar weet je niet zo goed hoe je dat moet doen? Dan heb ik hier 5 tips voor je.

1. Bloemen

Volgens mij met stip op nummer 1, bloemen. Met bloemen haal je direct de lente in huis en dan helemaal natuurlijk voorjaarsbloemen als tulpen en narcissen, en mix van verschillende bloemen. Je kunt 1 vaas met een bos bloemen neerzetten, maar het is ook leuk om een bos bloemen te verdelen over kleine vaasjes. Of in plaats van bloemen kiezen voor bloembollen. Ook erg leuk en van bloembollen je nog langer plezier.

bloemen in huis, lente in huis
Verschillende bloemen in kleine vaasjes bij elkaar. Afbeelding via Pinterest

2. Lijst de lente in

Lente op de muur, bijvoorbeeld door leuke en grappige lente quotes of het inlijsten van vrolijke afbeeldingen. Lente quotes kun je zelf maken op een letterbord of lightbox. Of ga zelf aan de slag met handletteren.

lente op de lightbox
Zet leuke lente teksten op je lightbox of tekstbord. Of handletter er een zelf. Afbeelding via Een goed verhaal.

3. Vervang woonaccessoires

Misschien je nog wel kussens liggen die meer bij de winter passen of andere woonaccessoires die meer het winter gevoel geven. Vervang deze door vrolijke, lichte woonaccessoires. Kussens met een grafisch printje, of in een vrolijke kleur, of helemaal toepasselijk met een bloemenprint.

lente woonaccessoires via hema
Vervang de winter woonaccessoires voor vrolijke en lichte lente woonaccessoires. Afbeelding via hema

4. likje verf of nieuw behangetje

Heb je wat meer tijd schilder dan een kastje in een frisse kleur, bijvoorbeeld vergrijsd groen of okergeel. Of behang een houten paneel in een vrolijk (bloem behangetjes) of behang een gedeelte van de wand. Een houten paneel kun je gemakkelijk verplaatsen of vervangen, wil je vaker kunnen wisselen, behang dan beide kanten met een verschillend behangetje.

bloemen behang is lente via vt wonen
Behang een gedeelte van muur. Afbeelding via vt wonen

5. Voorjaarsschoonmaak en geurkaarsen

Het ultieme voorjaarsgevoel is toch de voorjaarsschoonmaak. Alles weer fris en schoon. De ramen open even lekker een fris windje door huis. Of gebruik heerlijke geurkaarsen, met geuren die bij de lente passen en natuurlijk in vrolijke kleurtjes.

geurkaarsen in vrolijke potjes
een trap vol geurkaarsen via onehandinmypocket.
Afbeelding boven aan de blog via sostrene grene

Heb jij de lente al een beetje (of heel veel) in huis gehaald?

Wil je nog meer tips om je woonkamer een andere look te geven. Download dan hier ‘10 tips voor een snelle woonkamer metamorfose‘. Of kijk bij de andere freebies van Rinske interieurstyling

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *